نشست هیئت رئیسه دانشگاه با روسا و مترونهای بیمارستانها
رونمایی از نسخه جدید سامانه «سماد» و همچنین سامانه «آزماد» به عنوان سامانه آزمایشگاه جامع آموزشی
در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران با روسا و مترونهای بیمارستانها از نسخه جدید سامانه «سماد» و همچنین سامانه «آزماد» به عنوان سامانه آزمایشگاه جامع آموزشی رونمایی و کارنامه عملکرد بیمارستانها و برنامههای سال جدید آنان بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۲۱ اسفند ۱۴۰۱،دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، از تلاشهای روسای بیمارستانها قدردانی کرد و گفت: در این یکسال بیمارستانها در قالب تفاهم نامه و براساس برنامه عمل کردند.
رئیس دانشگاه از مترونها به عنوان نمایندگان پرستاری دانشگاه تشکر کرد و گفت: نتیجه فعالیت شما باعث سه برابری شدن درآمد ارزی دانشگاه در عرصه گردشگری سلامت شده است.
دکتر قناعتی با گرامیداشت یاد مرحوم گرامی و همسرشان به عنوان نیکوکار کلان بیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج) گفت: باید به لحاظ شرعی کارشناسی کنیم که حق نیکوکار مجموعه رعایت شود.
رئیس دانشگاه با قدردانی از زحمات همه افرادی که برای راه اندازی بیمارستان هوشمند حضرت مهدی(عج) از گذشته تا کنون نقش داشتند گفت: این مرکز حاصل یک کار تیمی و جهادی است که دست به دست شد تا به اینجا رسید و باید حواسمان باشد ضمن ارج نهادن به زحماتی که از گذشته کشیده شده، از نقاط قوت و ضعف آن برای پروژههای بعدی درس بگیریم.
دکتر قناعتی با اشاره به تجربه استراتژی های جنگی در تصمیم گیری های مدیریتی گفت: آریش آلفرد هارتمان، رکورد سرنگونی بیش از ۳۰۰ هواپیما در جنگ جهانی دوم را دارد که این عملکرد نشان دهنده مدل ویژه فکری عملیاتی او است. همچنین جان بوید، مدلی را برای تصمیمگیری در نبردهای هوایی ایجاد کرد که در مدیریت نیز قابل استفاده است.
رئیس دانشگاه در تکمیل این بخش از سخنان خود بااشاره به تصمیم گیری با استفاده از مدل حلقههای OODA گفت: این الگو مبتنی بر مشاهده سریع (observation)، جهتگیری سریع (Orient)، تصمیمگیری سریع (Decide) و اقدام سریع (Action)است. در واقع رمز پیروزی این افراد در نبردهای هوایی براساس تصمیمگیری براساس این چهار محور است که سبب شد عملکردی سریع و مؤثر و پویایی داشته باشند.
دکتر قناعتی با تاکید بر توجه به عامل سرعت و زمان در پیشبرد پروژههای نیمه تمام گفت: کار خوب امروز بهتر از کار عالی فرداست. سعی کنیم کاری را که به ما محول میشود با سرعت انجام دهیم. متاسفانه سرعت کار، عاملی است که کمتر به آن توجه می شود در نتیجه پروژهای مانند بیمارستان حضرت مهدی (عج) ۱۰ سال طول میکشد تا به سرانجام برسد درحالی که پروژه مشابه آن در ترکیه ظرف مدت سه سال تکمیل شده است.
دکتر قناعتی، با اشاره به حفظ سرآمدی دانشگاه در شاخصهای مختلف گفت: دانشگاه در عرصه پژوهشی، جوانی جمعیت، واکسیناسیون، رتبه بندی حراست دستگاههای اجرایی و… رتبه اول را دارد و این اولین بودن برای ما الزام آور است و تعهدی را ایجاد میکند که شاخصهای مختلف را ارتقا دهیم.
رئیس دانشگاه با اشاره به دستورجلسه درخصوص کارنامه عملکرد بیمارستانها گفت: حضور اساتید در بیمارستان شاخص مهمی است که باید به آن توجه شود. دانشگاه جای کسانی است که به آن اهمیت میدهند.
دکتر قناعتی درخصوص نحوه پرداخت تعرفه پرستاری گفت: به گونهای برنامه ریزی کنید که این پرداختها به صورت عادلانه و براساس فرایندهای شفاف و با نظر روسای بیمارستانها و مدیران پرستاری صورت گیرد و سازوکار توزیع آن اطلاع رسانی شود تا پرستاران در جریان آن قرار گیرند.
رئیس دانشگاه همچنین برتوجه بیشتر به پرداختهای پرسنلی براساس موازین قانونی تاکید کرد و گفت: باتوجه به شرایط اقتصادی موجود، کاری کنیم که دریافتهای کارکنان افزایش یابد. باید هوای پرسنل را داشته باشیم و به گونهای رفتار کنیم که آنان بدانند درکنارشان هستیم و با تشویق، احترام و محبت به حرفهایشان گوش دهیم.
دکتر قناعتی در پایان سخنان خود با تاکید بر ارزش خدمت به بیماران گفت: نجات جان یک انسان افزون بر ارزش مادی که برای جامعه دارد در آموزههای دینی نیز مورد تاکید قرار گرفته که وقتی جان یک نفر را نجات میدهید گویی جان همه را نجات داده اید. بنابراین از فرصتی که خدا در اختیارمان قرار داده برای خدمت بیشتر و بهتر به مردم استفاده کنیم.
پیش از دستور
حجت الاسلام میرمجید سید قریشی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، با تبریک اعیاد گذشته و پیش رو، ماه رمضان را آغاز سال جدید برای صالحین دانست که در آن اعمال خود را حسابرسی می کنند.
رونمایی نسخه جدید سامانه سماد و سامانه آزماد
دکتر سید فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه، با اشاره به رونمایی نسخه جدید سامانه سماد گفت: این سامانه از سالها پیش به منظور آموزشهای فرابرنامهای و آموزشهای مداوم و حرفهای مورد استفاده قرار گرفته و اکنون نسخه جدید آن طراحی شده است.
معاون آموزشی دانشگاه، با تاکید بر بکارگیری روشهای نوین آموزشی گفت: استفاده از سیستم موکس (MOOC) massive open access online courses ، به آموزش بهتر و برگزاری دوره های فرابرنامه کمک میکند.
دکتر علامه با اشاره به طراحی سامانه آزماد به عنوان شبکه آزمایشگاه جامع آموزشی گفت: این سامانه امکان تجمیع دستگاهها و وسایل اموزشی ازمایشگاهی را فراهم میاورد تا کوریکولوم های مغفول مانده در حوزه آزمایشگاهی به درستی اجرا و همچنین با ایجاد شبکه آزمایشگاهی از هدر رفت منابع جلوگیری شود.
دکتر فاطمه سلیمانی مدیر مرکز آموزش مهارتی و حرفه ای و دبیر آموزش مداوم دانشگاه، با اشاره به قابلیت های جدید سامانه سماد گفت: این سامانه به یک سامانه LMS جامع برای دانشگاه تبدیل شده و قابلیت های منحصر به فردی شامل افزودن دوره های موکس و دوره های ترکیبی حضوری و آنلاین، بارگذاری محتواهای چند رسانه ای، برگزاری آزمون های انلاین و ارسال تکالیف، طراحی و اجرا نظرسنجی به ازای هر دوره و همچنین ارتقا رابط کاربری، تسهیل فرآیندها و امکانات ظاهری بهتری را دارد.
وی با اشاره به افزایش تعداد دوره ها در این سامانه از سال 1398 تاکنون گفت: باتوجه به تعدد برگزاری دوره ها و استقبال اساتید و مخاطبان، این سامانه ارتقا پیدا کرد و در سال 1400 تا 1401، بیش از هزار و 300 دوره برای 29 هزار و 895 شرکت کننده برگزار شده است.
در ادامه دکتر حسین قنبری رئیس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه، در توضیح سامانه آزماد گفت: این سامانه به منظور تقویت آموزش های آزمایشگاهی دوره های تحصیلات تکمیلی و همچنین تجمیع و اشتراک گذاری ظرفیت های گروه ها و مراکز تحقیقاتی در آموزش بهتر به همه گروه های هدف طراحی شده است.
دکتر قنبری دسترسی گروه های آموزشی که فضای آزمایشگاهی ندارند به تجهیزات خاص و پیشرفته را فرصت مغتنمی دانست و گفت: فاز نخست را با 20 دوره آغاز کردیم و در نظر داریم برای سال جدید 300 تا 400 دوره فعال آزمایشگاهی را برای نیاز مخاطبان داخل دانشگاه و خارج از دانشگاه تعریف کنیم.
اختصاص بیمه همگانی به افراد تبعی کارکنان برای نخستین بار
سپس دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه درخصوص وضعیت فعلی بیمه درمان تکمیلی و مقایسه حق بیمه اعلامی دو بیمه ایران و دی و مزایای بیمه ایران گفت: حق بیمه اعلام شده بیمه ایران در طرح طلایی با فرانشیز 10 درصد است و این شرکت 214 شعب در کل کشور دارد و از لحاظ شاخص حضور در بازار بیمه و توانایی مالی نیز در رتبه یک قرار دارد که به نسبت بیمه دی از شرایط بهتری برخوردار است.
دکتر رحیم نیا همچنین از اختصاص بیمه همگانی برای افراد تبعی از سهم دانشگاه برای نخستین بار خبر داد و گفت: امسال برای کمک به کارکنان، بیمه همگانی را از سهم دانشگاه به افراد تبعی اختصاص دادیم.
بررسی کارنامه عملیاتی و برنامه های آینده بیمارستان ها
در ادامه دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه، کارنامه عملکرد بیمارستان ها را تشریح کرد و گفت: این کارنامه ناظر بر عملکرد روسای بیمارستان هاست و ابزاری است که با کمک آن نقاط ضعف مراکز شناسایی و مرتفع شود.
معاون درمان دانشگاه حضور اساتید در بیمارستان ها را یکی از شاخص های مهم کارنامه عملکردی دانست و گفت: حضور اساتید در بیمارستان ها الزامی است و روسای بیمارستان ها باید نسبت به این موضوع حساس باشند.
دکتر ناطقی بخشی از عملکرد بیمارستان ها را مربوط به فعالیت های آموزشی، فرهنگی و پشتیبانی دانست و گفت: به محض اینکه معاونت های دیگر کارنامه مربوط به بخش خود را طراحی کنند 50 درصد این امتیاز به این سه بخش تعلق می گیرد و کارنامه کامل تری برای هر بیمارستان صادر می شود.
معاون درمان دانشگاه با تاکید بر توسعه فعالیت های کلینیک مجازی گفت: در نظر داریم در سال آینده 10 درصد ویزیت ها به صورت مجازی باشد و این فرصتی است که اساتید و رزیدنت های سال های بالاتر می توانند از آن استفاده کنند.
دکتر ناطقی با اشاره به نحوه پرداخت تعرفه پرستاری گفت: ساز و کار نحوه پرداخت تعرفه پرستاری باید با مشارکت و همفکری روسای بیمارستان ها و مترون ها صورت گیرد.
معاون درمان دانشگاه از تشکیل شورای فرهنگی بیمارستان ها خبر داد و گفت: با مشورت معاونت فرهنگی و نهاد نمایندگی رهبری شورای فرهنگی بیمارستان ها را تشکیل دهید.
در ادامه سارا صالحی رئیس اداره بهبود کیفیت و اعتباربخشی معاونت درمان، جزئیات مربوط به کارنامه عملکردی بیمارستان ها و دکتر علی گنجعلیخان مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان ها، فعالیت های سال آینده بیمارستان ها را تشریح کرد.
سپس هریک از روسای بیمارستان ها و مدیران پرستاری نقطه نظرات خود را درخصوص مباحث مطرح شده بیان کردند.
ارسال به دوستان