پنجمین نشست کارگروه تخصصی بسته توسعه آموزش مجازی دانشگاه برگزار شد
نشست مذکوربه صورت وبینار با دستور جلسه ارائه گزارش تجربیات ترم گذشته دانشکده ها در خصوص اجرای دوره های کارآموزی و کارورزی و همچنین گزارش تحلیلی کارگروه ها از روند مجازی سازی دروس و ارائه چالش ها و پیشنهادات اصلاحی در راستای توسعه آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه، این نشست در تاریخ 25 شهریور 99 با حضور دکتر سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه - دکتر قنبری، مسئول دبیرخانه تحول و نوآوری دانشگاه و دکتر ذوالفقاری، متولی بسته توسعه آموزش مجازی در دانشگاه به همراه مسئولان کارگروه مجازی سازی: دکتر جهانشیر (مشاور معاونت آموزشی دانشگاه) و کارگروه مجازی سازی دانشکده های: دندانپزشکی (دکتر هاشمی کمانگر)، پزشکی (دکتر خواجوی راد- دکتر سیما و دکتر مهرپویا)، پیراپزشکی (دکتر شیخ شعاعی)، بهداشت (دکتر شکیبازاده)، پرستاری و مامایی (دکتر شهسواری و دکتر فاطمه بهرام نژاد)، داروسازی (دکتر امینی)، طب ایرانی (دکتر شیربیگی)، توانبخشی (دکتر قطبی) در ساعت 2 تا 4 روز سه شنبه 10 تیرماه در اسکای روم برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر سهراب پور ضمن اشاره به رشد چشمگیر روند مجازی سازی در دانشگاه در طی بحران کووید19 از اعضاء محترم سیستم بزرگ مجازی سازی دانشگاه و دانشکده ها تشکر و قدردانی کرد و گفت: برای تسهیل استفاده از فضای مجازی پشتیبانی لازم صورت خواهد گرفت و هرگونه بازخورد و ارائه چالش در این مسیر را با دقت شنیده و برای حل آن اقدام خواهد شد.
دکتر ذوالفقاری ضمن تشکر از حمایت ها و دلگرمی های دکتر سهراب پور در این مسیر اعلام کرد که از ابتدای شروع مجازی سازی قرار بود که 25 درصد دروس مجازی شود ولی با توجه به شرایط پیش آمده خوشبختانه به 100 درصد مجازی سازی در دروس نظری دانشگاه رسیدیم.
وی ادامه داد: بخش مجازی سازی دروس تئوری بسیار خوب پیش رفته است ولی در دروس عملی مشکلاتی وجود دارد که در این جلسه به بررسی مشکلات و چالش های پیش رو خواهیم پرداخت.
سپس دکتر قطبی، نماینده دانشکده توانبخشی گزارشی از روند مجازی سازی در دانشکده توانبخشی ارائه کرد.
وی افزود: تا خرداد ماه سال جاری 685 درس مقطع کارشناسی- 419 درس مقطع کارشناسی ارشد و 170 درس مقطع دکترا و در مجموع 78/18 درصد دروس در دانشکده به صورت مجازی برگزار شده است . همچنین به برخی از چالش های موجود در دانشکده مانند تهیه و تولید محتوا -نا آشنایی با نوید و و مشکل بارگذاری فایل های با حجم زیاد در نوید اشاره کرد.
دکتر شهسواری و دکتر بهرام نژاد، نماینده های کارگروه مجازی سازی دانشکده پرستاری و مامایی اعلام کردند که حدود یک سوم از کارورزی و کارآموزی دانشکده در بستر نوید ارائه شده است و برای ترم جدید برنامه ریزی شده است که به ازاء هر درس نیم واحدی تئوری، جلسه آنلاین برگزار شود که در مجموع دانشکده پرستاری و مامایی به 988 جلسه آنلاین در پلتفرم اسکای روم نیاز دارد. همچنین به مشکلات ساختاری سامانه، چالش های اساتید و چالش های دانشجویان در سامانه نوید نیز اشاره کردند.
دکتر جهانشیر، مشاور محترم معاونت آموزشی دانشگاه گفت: برای مجازی سازی نیاز هست که به سمت فرهنگ سازی آموزش مجازی برویم و خلق خلاقیت و روش های نوآورانه در این مسیر کمک بزرگی به مجازی سازی خواهد کرد .
دکتر سیما نیز ضمن اشاره به استفاده از سامانه زوم و کارا و مفید بودن این سامانه گفت : هرچند که این سامانه قیمت بالایی دارد ولی باید به هزینه های معنوی و قیمتی بودن وقت اساتید نیز توجه شود که با استفاده از این سامانه خیلی از مشکلات برطرف خواهد شد.
وی همچنین گفت: در این راه مجازی کردن دروس، بزرگترین و مهمترین چالش کم شدن ارتباط اساتید و دانشجویان می باشد که باید حواسمان باشد که این ارتباط حذف نشود.
دکتر خواجوی راد و دکتر مهرپویا، نمایندگان کارگروه مجازی سازی دانشکده پزشکی گزارشی از برگزاری کلاس های مجازی در پلتفرم های موجود و برگزاری آزمون در فرادید را ارائه کرد و به بیان چالش های این مسیر پرداختند که مهمترین آن برگزاری کلاس ها در تعداد بالا در پلتفرم های موجود است.
دکتر شکیبا زاده گفت: اکثریت درس های اساتید به صورت مجازی ارائه می شود و زیرساخت های لازم در طی این مدت تهیه و راه اندازی شده است. وی همچنین به بحث رصد و ارزشیابی آموزش های آنلاین به لحاظ کیفی و محتوای بارگذاری شده اشاره کرد و پیشنهاد دادند که اگر بتوان LMS خاص دانشگاه داشته باشیم خیلی از این مشکلات برطرف خواهد شد.
دکتر شیخ شعاعی گزارشی از برگزاری کارآموزی و کارورزی به صورت مجازی و همچنین برگزاری دروس عملی به صورت مجازی و حضوری در دانشکده ارائه کرد.
سپس دکتر هاشمی کمانگر گفت: صد در صد دروس در دانشکده مجازی شده است و کلاس های آنلاین تخصصی نیز در همه ی پلتفرم های موجود در حال برگزاری می باشد. بزرگترین چالش اساتید عدم ارتباط بین نوید و سیپاد می باشد که مشکلات زیادی برای اساتید به وجود آمده است. همچنین حجم فایل های بارگذاری در نوید بسیار کم است و نیاز هست که یک دسترسی و حجم بالا برای دانشکده دندانپزشکی در نظر گرفته شود و پیشنهاد می شود که اساتید دورکار شوند تا وقت بیشتری برای تهیه و تولید محتوا داشته باشند.
دکتر قنبری، مسئول دبیرخانه تحول و نوآوری دانشگاه ضمن تشکر از زحمات خانم دکتر ذوالفقاری و تیم شان گفت: در این راه مطمئن هستم که ضعف های زیرساختی چه نرم افزاری و چه سخت افزاری کشف و با حمایت دکتر سهراب پور و با توجه به پتانسیل بالای دانشکده مجازی برطرف و تقویت خواهد شد .
سپس دکتر ذوالفقاری ضمن جمع بندی مسائل مطرح شده بیان کرد: تمامی مسایل مطرح شده و چالش های اساتید در تدریس مجازی در شورای سیاستگذاری دانشگاه با حضور معاون آموزشی دانشگاه بررسی خواهد شد و به یاری خدا به بهترین راه حل جهت برطرف شدن مشکلات خواهیم رسید.
در پایان دکتر سهراب پور بیان کرد که تقویت کلاس های آنلاین در اولویت کارهای معاونت می باشد و انشاالله به زودی با هماهنگی آقای دکتر سید حسینی جلسات کارشناسی این موضوع برگزار خواهد شد و به دور از افراط و تفریط و بر اساس نظر کارشناسی زیرساختهای لازم تهیه و راه اندازی خواهد شد.
ایشان همچنین گفت: از پیشنهادات و موارد مطرح شده در این جلسه حمایت و دفاع خواهد کرد.
ارسال نظر